6 timer ultraløb

6-timer ultraløb i Ulstrup

Ultraløb for Alle - 6 timer i Ulstrup
Ultraløb for Alle – 6 timer i Ulstrup. 17 min på wc gjorde drømmen om 51,5 km svær
Mit andet mål om 50k blev dog indfriet – 50,77 og ny hurtigste tid på Marathon

Løbsberetning for 6-timers ultraløb i Ulstrup – Ultraløb for Alle – den 22. juni. Godt nok kun 20 dage efter min debut på ultra-distancen til 24 Timer Ved Havet, men det så fedt ud, og fingeren klikkede asap på tilmeldingsknappen.

Og det er jeg glad for.

Per Jørgensen har med andre gode kræfter lavet et virkelig godt løb, der hele dagen igennem bød på super god servicering fra frivillige i en til dagen ok rute.

Det havde regnet heftigt dagen før, så ruten var desværre ændret fra at følge trækstien en del af vejen til udelukkende at være i Ulstrup by. Det tog lidt hårdt på mine knæ, da det udelukkende var asfalteret vej, men vi løb heldigvis forbi en flok køer hver runde, så lidt skøn natur var der.

Forsvundne flasker

Dertil var en “dødsbakke”, som ikke var lang, men som trak flere og flere tænder ud, jo senere på dagens ultraløb vi kom.

Jeg har det med at lægge flasker med energidrik ude på ruden, når jeg løbet runde-løb, men som i Sæby forsvandt der 2 flasker i Ulstrup.

Det går jo nok, da der er tale om engangsvandflasker, men alligevel pænt nederen, da jeg virkelig havde brug for den sidste nektar på de sidste runder – og da jeg havde kalkuleret med de lå der, da jeg jo havde passeret dem en del gange.

LÆS OGSÅ  6 Dagsløb med SMIL

Men – ris til egen røv – må nok gemme dem lidt bedre, men det tager jo tid, og når man jagter flest mulige km, virker det ulogisk at bruge tid på at gemme flasker de første runder.

Læringen til mig selv må være, at det er investeringen værd lige at bruge et minut mere på at gemme dem, så de er der, når kræfterne er ved at slippe op.

Første oplevelse med maveonde

Ruten var 3,5 km og mit mål var egentlig 51,5 km, da det ville passe nogenlunde med 7 minutter per kilometer.

Indtil nu, har jeg været forskånet for maveproblemer i løb – selv de 24 timer i Sæby gav ikke kvaler, trods problemer med at få særlig meget fast føde ind.

Men i Ulstrup efter 3 timer, måtte jeg på toilet. Desværre tog det 17 minutter af dagen plus det løse, hvormed målet blev sværere at nå.

Men jeg gik hårdt efter mit B-mål om 50 kilometer i stedet, hvilket blev indfriet, da jeg fik klokket 50,7 km på de 6 timer.

Hurtigste Marathon-løb for mit vedkommende. Har fortsat ikke prøvet kræfter med et “rigtigt” Marathon, men på et tidspunkt, skal det nok forsøges. Jeg synes dog det strategiske ved Ultraløb er meget tiltalende.

Link til Garmin-aktivitet

Nye sko = Godkendt

Som altid ligner jeg en hængt pungrotte på billederne fra eventet, men det var en skøn dag, og jeg fik testet både mine Craft CTM Ultra Trail samt Craft CTM Ultra 3M løbesko.

Sko som Stine Rex havde med, da hun satte verdensrekorden på 48-timer ultraløb i Ungarn.

LÆS OGSÅ  24 Timer Ved Havet 2024

Jeg havde købt Ultra 3M-skoen et nummer større end normalt, og det var en god beslutning, da jeg allerede efter et par timer skiftede til dem, og forblev i dem resten af dagen – fede fødder, som man siger.

Kanon depot og virkelig fedt crew, der altid var klar med opfyldning
Kanon depot og virkelig fedt crew, der altid var klar med opfyldning

Depotet var virkelig klasse – godt med Matador-mix, skumbananer og tilmed romkugler og chips. Dertil serverede de løbende cola, kakao og saftevand og de stod klar hver runde, jeg kom snigende rundt om hjørnet – tusind tak.

En skøn dag, hvor alle gav hinanden gejst og godt med heppende tilskuere den sidste times tid, hvor kræfterne var små.

Jeg vender tilbage næste år, hvor jeg håber ruten ved trækstien kan være løbebar.

Læs om flere løbsoplevelser

  • 6 Dagsløb med SMIL
    Stine Rex løb 6 dagesløb fra 26. august til 1. sep 2024 med mål om at sætte verdensrekord på over 902 kilometer, som tilhører Camille Herron
  • 6-timer ultraløb i Ulstrup
    Løbsberetning for 6-timers ultraløb i Ulstrup – Ultraløb for Alle – den 22. juni. Godt nok kun 20 dage efter min debut på ultra-distancen
  • 24 Timer Ved Havet 2024
    24 Timer Ved Havet i Sæby begyndte i mine drømme i efteråret 2023. Efter snakke med Ronni, der i 2023 løb 191 km, var lyset i mine øjne tændt