Løb – Motivation, Passion og Sammenhold 23-24

Løb er for mig en motivator i en hverdag, hvor skrivebordsarbejdet fylder mest. Det er blevet en passion gennem det sidste år, efter en del års pause efter vi fik børn. At løbe giver mig luft for tankerne, reducerer stress og samtidig bruger jeg det aktivt til at strukturere komplekse tanker og ideér.

Som Energimægler elsker jeg arbejdet med mine kunder, men det kræver til tider også meget arbejde alene, hvor jeg arbejder på at skaffe nye kunder, forhandler gas- eller elaftaler for eksisterende kunder eller måske rådgiver en kunde omkring køb af strøm fra vindmøller eller solceller. Her giver løb noget kontinuitet i min hverdag.

Siden her er lavet for venner, familie og andre interesserede kan følge mine strabadser.

24 Timer Ved Havet 2024

24 Timer Ved Havet 2024. Løb dette for første gang, og hvilket fedt ræs

Drømmen om at løbe 24-timer i Sæby begyndte i efteråret 2023. Efter snakke med Ronni Andersen, der i 2023 nappede 191 km, var lyset i mine øjne tændt. På det tidspunkt var jeg dog knap i form til at kunne løbe 3 km uden sidestik og åndenød.

Jeg havde optimistisk taget til Nordjylland og løbet lidt med Stine Rex, da hun løb sine 72 berømte timer. Jeg kom op på 26 km, hvilket for mig var rekord-længde i et løb på det tidspunkt. At være Energimægler med kontorjob, hjalp nok ikke på formen på daværende tidspunkt, hvor også sofaen og utallige serier med kæresten trak.

Som medalje fik jeg en uge nærmest på langs med totalt ømme ben 😊

Men løbeilden var igen tændt, og snakken med Ronni lagde et mål ind for mig. Usikkert og sikkert urealistisk på dette tidspunkt – men jeg har historie for at tænke ”det kan jeg da sagtens”, før jeg egentlig får tænkt ting igennem.

Løbekilometer: juli 2023: 12 + hm-løbsberegner = 2t40m, aug: 58, sep 51, okt 70, nov 108, dec 87.

HM 31/12-23 = 1:58.

Distance-running-medlemskab

I løbet af december 2023 fulgte jeg en julekalender hos Thomas Vidø, der snakkede om KAPA og meget andet teknisk hejs. Det lød fornuftigt, og jeg fik mig meldt ind med opstart januar ’24.

Jeg har dog aldrig været den mest strukturerede omkring min løbetræning, så pludselig at skulle lægge intervaller og virkelig langsom løb ind i turene, var ikke blot svært – det føltes ærlig talt som spild af tid for en, der var vant til at smadre igennem hver eneste løbetur. Men jeg blev klogere.

Januar og februar fik jeg sat flere km på kontoen, selvom jeg måtte melde afbud til DM i issvømning slut januar pga. pludselig vild og tovli svimmelhed dagen før konkurrencen. Sateme træls, da vi var to opstillede – så en DM-medalje havde været i hus ved deltagelse 🙄

Slut februar får jeg så en halv skade, hvor mit venstre baglår virkelig er ømt. Jeg forsøger at give det lidt ro, hvilket betyder færre km i marts og selvfølgelig begynder tvivlens grimme ansigt at melde sig – for med få måneder til de 24 Timer Ved Havet, kan jeg da ikke nå det! Eller kan jeg?

Sateme ja. Jeg lægger mig aldrig ned, så april er jeg nogenlunde retur i antal km igen. 7. april får jeg løbet min ”Generalprøve” – 3 timers løb, hvor jeg får klokket 27,17 km – en ny distance-rekord, men varmen var ved at få mig til at dejse, da jeg ikke var forberedt på det og derfor ikke havde nok væske med (havde taget 100 ml med!).

Løbekilometer: januar 2024: 106, aug: 58, feb 127, mar 80, apr 146, maj 132.

HM 28/3-24 = 1:54

Endelige løbsforberedelser

Starten af maj bliver fyldt med 3 halvmaratons, hvor Lillebælt var iblandt. Første kæmpeløb jeg deltager i – og må sige, at der var for mange mennesker til PR – man stod som sild i en tønde, og de første 7-10 km var det umuligt at løbe eget pace, man måtte bare følge flowet.

Maj måned bruges herefter til at drosle ned, men da jeg ugen før 24-timer får et afbudsnummer til 10 km i Silkeborg og jeg ved løbe-træner og andre DR-løbere er at finde, samt at det jo er lige i baghaven, tager jeg afsted.

Jeg har det virkelig godt og jeg går efter en PR – der også kommer (hvis vi regner efter børn), og de 10k rendes hjem i 50:39. Meget tilfreds MPS og perfekt opvarmning til årets helt store mål. Måske dumt at presse kroppen så tæt på, men dagen var der, og jeg er glad for at være taget afsted.

Til det løb opdagede jeg også PacePro, hvilket jeg kan anbefale.

5 km 28. maj og 3 km 29. maj. Så er det første af geden barberet og fingrene er krydset med øjnene stift rettet på 1. juni og 24-timer ved havet i Sæby 💪

Løbekilometer: maj 2024: 132

HM 4/5-24 = 1:56, HM 11/5-24 = 1:59, HM 14/5-24 = 2:05

T-1

Dagen før dagen. Klokken er 10 og det summer i kroppen, selvom jeg forsøger at slappe mest muligt af, mens ungerne er i skole og Sussi stadig på arbejde.

Mærker venstre baglår – det må briste eller bære. Måske er det bare psyken, men egentlig føler jeg mig mentalt nogenlunde klar. Jeg er glad for alle de løb, jeg har været med til igennem det sidste halve år – det at have startnummer på giver bare en anden følelse end en løbetur rundt om Sorring. Det giver erfaring og sommerfuglene er lidt nemmere at kontrollere efterhånden.

Pakker det sidste. Og tjekker det jeg har pakket. Måske lidt på repeat. Imens går jeg og summer over målsætningen på de 100 km. Den oprindelige målsætning fra efteråret 2023 var 50 km, men den er hævet til 100 km – men mens jeg pakker opstår der drømme om både 125 og 150. Jeg laver excel-ark med flere distancer, men vælger at tage dem med på 125 og 150 – med tanke om, at så er der ”lidt i banken” hvis jeg kan følge dem de første timer.

Selvfølgelig virker det overkommeligt, når man kigger på papiret, men jeg aner en usikkerhed omkring det, da jeg ved mine knæ har tendens til at strejke på et tidspunkt.

Men de første 3 timer i begge planer laves ens, og så må jeg tage den derfra.

Jeg er spændt. Klar. Men der er også en lille frygt i baghovedet, da jeg har sagt det vidt og bredt, at målet er de 100 km – sku træls at dejse om efter 40 kilometer 😐

På vej til Sæby

Ankomst til Sæby og Hedebo Strandcamping

I Sæby får jeg købt et par briller på Apoteket og derfra går vi op for at hente startnumrene på pladsen. Børnene er eldevilde gennem en smuk by-park – de udbryder: ”det dufter som i 1980’erne her”, selvom Magnus er fra 2011 og Frida 2014 😆

Men det er virkelig også en smuk gåtur ved en å og gennem en park over på pladsen, hvor folk så småt er i gang med at opstille telte og der er en lav summen af anspændthed over løbets snarlige kommen.

Ankommet til Sæby
Ankommet til Sæby og løbsnumre afhentes
Simba installeret i luksus-hytten
Simba var med og glad for luksus-hytten

På Hedebo Strandcamping bliver vi og vores venner simpelthen opgraderet gratis til deres luksus-hytter, da de har været i gang med at male de oprindeligt bestilte hytter og igen går ungerne i selvsving over hvor fedt det er. Ved ankomst til selve hytterne stikker det helt af – de er ellevilde og ringer begge til deres venner som er på vej herop.

Hvid spaghetti og Sussi’s hjemmelavede kødsovs til aftensmad, selvom det ifølge Ronni nok havde været bedre med kylling aftenen før. Men det smager alle og vi får kørt ret meget i tanken. Herefter hygger de 5 børn og efter deres sengetid får vi voksne en halv øl og et spil Azul – som Tine SELVFØLGELIG igen igen vinder trods jeg stod godt efter de første runder.

Sussi får grineflip, før vi hopper til køjs omkring 00:15. Tankerne om den halve Carlsberg summer i hovedet – var det dumt osv.

1. juni – Så er det snart

Natten er urolig. Vi havde glemt sengetøj, sengen var hård, puderne for store, rummet for varmt, og hunden vågner selvfølgelig klokken lidt i lort.

Klokken er 8 – jeg forsøger at sove mere, men telefonen trækker – venner, familie og en masse DR-løbeklubkammerater skriver pøj pøj og min krop sitrer, så jeg kan lige så godt stå op.

God morgenmad med vennerne, lyse rundstykker, kaffe og juice.

Ungerne får lov at blande noget slik og Frida udbryder: ”YES, de har handsker til den gode hånd” 😂

Jeg er træt, 6 timers søvn, men pga den sidste uges få km, siger uret alligevel 85 i parathed til træning.

NOTE: Til fremtidige løb, bør jeg sove uden ur, da det stresser mig max ikke at have sovet mere. Body-batteriet er lavt – på omkring 45 – men hvad dælen er der at gøre, når man står her? Ikke en radise, og så er det dumt at sove med det dagen før. For nu handler det mere om den bagvedliggende træning og forberedelsen før dagen.

Kroppen sitrer max. Jeg er edderspændt, selvom jeg forsøger at slappe lidt af de sidste timer. Ånd ind – ånd ud.

24 Timer Ved Havet 2024 – start

Ronni og familien hopper afsted et par timer før startskuddet, mens jeg venter til sidste øjeblik med at køre afsted. Vi når pladsen som der er få minutter til start, og det ender faktisk med Frida og jeg bliver væk fra Sussi og Magnus, så da startskuddet lyder, afventer jeg før startstregen sammen med Frida for at se, om vi kan spotte Sussi.

Det går heldigvis, og hun løber med dem rundt.

Lettere irritabel over den lidt for stressende optakt i de sidste minutter og det at starte som en af de allerbagerste sætter sig i psyken de første 1000 meter – men herefter giver jeg slip. Folk er glade, solen skinner, det er varmt og jeg mærker allerede stemningen, der er virkelig god.

Jeg løber godt, benene mærker ikke til de sædvanlige spændinger i især venstre baglår og ruten er flot, når man runder den første kilometer, hvorefter man løber knap en km ved strandkanten. Brisen er behagelig, men ikke for alvor kølende, så varmen sætter allerede sit aftryk på dagen.

De første runder forsøger jeg virkelig ikke at forcere – for ultraløb handler ikke om speed, men om udholdenhed, så meget har jeg da lært gennem forberedelsen. Jeg løber dog godt og må hurtigt konstatere, at jeg har for meget fart i benene, hvorfor jeg begynder at holde en del pauser mellem runderne, så jeg får tanket godt op med energi og lidt skygge i det store telt, hvor vi har ting og sager stående de næste 24 timer.

10-kilometer-krise

Jeg runder de første 10 km i løbet af den anden time, og her kommer en uventet og meget hård krise. Nok mest psykisk, men bentøjet gør ondt, og tvivlen kommer dundrende – for hvad fanden laver jeg her? Det bliver jo pinligt, når jeg må gå ud efter 35 km og det bliver en slem skuffelse at må skrive til løbevennerne, at jeg ikke kunne klare strabadserne.

Varmen er stigende, men jeg formår dog at hydrere godt, selvom jeg også tvivler på jeg har trænet nok, da varmen er kommet indenfor de sidste uger.

Jeg tager en salt-pille og saftevand i teltet og forsøger med en mental pause i skrædderstilling og med dyb fokus på åndedrættet. Men det er svært, for adrenalinen pumper og jeg må ud igen.

Heldigvis kommer jeg hurtig ind i løbsstemningen igen – det er simpelthen umuligt at være nede her, da alle er glade og hilser på hinanden. Jeg møder Michael fra Skanderborg Løbeklub på en af runderne, hvor jeg får noget tiltrængt støtte af en erfaren herre.

Lige hvad der skulle til og troen på projektet indfinder sig igen i løbet af få kilometer.

Løbsvinder Emil Krog Ingerslev
Emil Krog Ingerslev slog Danmarksrekord med 267 km på de 24 timer
24 Timer Ved Havet – natten er smuk

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.