Udledning af CO2 - kan GoOs hjælpe?

GoO-pris falder i 2024

Oprindelsesgarantier, de grønne certifikater, GoO’s – Guarantees of Origin – kært barn mange navne, falder fortsat i pris i 2024.

Prisen på oprindelsesgarantier / GoO’s falder fortsat her i 2024. Kilde: Green Power Hub

Grøn agenda famler – GoO’s pressede

Den grønne agenda er fortsat i høj fokus. Og det med rette. For under priskrisen i 2022, havde fx Sverige gang i oliekraftfyrede værker, mens Tyskland og også Danmark producerede løs med kulkraft, trods disse energikilders forurenende konsekvenser.

Prisen på disse GoO’s er dog faldet støt gennem 2023 og 2024, hvilket også er et resultat af, at med faldende energipriser generelt, er der også kommet mindre fokus på dette.

Få en snak om GoO’s, PPA og Greenwashing

Vedvarende energikilder

Et sted at starte den grønne rejse

Certifikater har længe været udskældte i elmarkedet, da det siges, at disse ikke gør godt for additionalitet i elproduktionen.

Altså kan man købe beviserne fra vedvarende energikilder såsom vind, sol og vandkraft i fx Norge, selvom disse måske har været i drift i mange år.

De 100 største selskaber i verden, er gået sammen i RE100 med en aftale om, at max alderen på vedvarende energianlæg for at tælle med i deres regnskaber må være 15 år. Se mere fx her.

“RE100 is the global corporate renewable energy initiative … committed to 100% renewable electricity.” Kilde: RE100
LÆS OGSÅ  Negative elpriser buldrer afsted i 2024