Kompas til energi-junglen

Tilskud gennem Erhvervspuljen i 2024

Tilskud gennem erhvervspuljen skal sikre energibesparelser og reduktion i Danmarks CO2-udledning gennem fx fleksibelt elforbrug.

Selvom mange virksomheder allerede har skruet ned for energispild og generelt er mere opmærksomme på energiforbruget end før skræk-året for energipriser 2022, så er der stadig muligheder for du kan få tilskud til din virksomhed.

Hjælp elnettet med tilskud fra Erhvervspuljen

Der er flere muligheder for virksomheder kan få tilskud fra Energistyrelsens pulje, men som jeg ser det er Systemydelser en oplagt mulighed for mange virksomheder. Især hvis din virksomhed befinder sig på Sjælland eller øerne.

Faktisk kan fleksibelt elforbrug kombineret med en aftale om Systemydelser gennem Energimægler.dk samtidig sikre jer bedre ift. negative elpriser, såfremt I har solceller på taget.

Tilkud gives efter følgende metode:(Kilde: Sparenergi.dk)

Energi- eller CO2-besparelse

Erhvervspuljen støtter grønne projekter med:

  • 10 øre pr. sparet kWh. pr. år over tiltagets levetid
  • Eller 500 kr. pr. sparet ton CO2 pr. år over tiltagets levetid
  • (I får automatisk tildelt det største tilskud)

Virksomhedens størrelse

Virksomhedens størrelse har betydning for andelen I får dækket:

  • Små virksomheder: Op til 50 %
  • Mellemstore virksomheder: Op til 40 %
  • Store virksomheder: Op til 30 %

Stadig en del tilbage i puljen

Den 1. november 2022 blev reglerne for Erhvervspuljen lempet, og støttesatsen skruet op.

Det har gjort det lettere for virksomheder at få del i erhvervspuljens samlede 3,2 mia. kr., som uddeles til grøn omstilling.

I 2024 er der således også fortsat midler at søge i Puljen og midt i august var der således over en kvart million ventende på nye projekter.

Hvem kan søge?

Private virksomheder kan få tilskud til de fleste projekter, der sparer energi eller CO2.

LÆS OGSÅ  Elåret 2024 + bud på priser året ud

Man kan søge om minimum 10.000,- og det maksimale tilskud til den grønne omstilling er 112 mio,-. Så der er virkelig en slat at hente, hvilket kan være med til at støtte jeres konkurrenceevne i en stadig sværere global konkurrence.

Erhvervspuljen er et økonomisk tilskud til virksomheder, der kan spare energi og CO2. I 2024 er der over 600 mio. i puljen, som kan sætte yderligere skub i grøn omstilling af dansk erhvervsliv. Opdateret: Aug’24