Solbriller på strand

Time for time elpris juli 2024

Time for time elprisen har i juli igen pustet til antallet af negative elpriser. Solcelle-produktionen har været høj, mens forbruget rundt i Europa har været ferieramt, trods elforbrug til køling rundt omkring.

De seneste uger er der kommet tørre vejrmeldinger ind, der har skubbet lidt til den nordiske system-pris, mens de danske fortsat følger de tyske elpriser ret fint.

Elpriser juli opdateret til og med 29. juli:

Elpriser juli 2024 DK1 (Jylland og Fyn): 45,5 øre/kWh.

Elpriser juli 2024 DK2 (Sjælland/øerne): 46,1 øre/kWh.

Time for time negative elpriser juli 2024
Antallet af negative elpriser fortsætter på historisk højt niveau – solcellestrøm prissættes lavt.

Elpriser time for time ændrer billedet

Elprisen på timeniveau viser store forskelle mellem januar, april og juli. Mest tydeligt er skellem mellem elprisen i januar og de mere sommerlige måneder.

For mens der produceret strøm fra solceller, er dette nærmest ikke-eksisterende i vinterhalvåret.

Dermed får vi forskellen i kurverne, hvor eftermiddagstimerne i sommerhalvåret er meget lave, og dette billede ikke viser sig i fx januar i elpris grafen herunder.

Elpriser graf - Sammenligning timepriser 2024
Elpriser graf – Sammenligning timepriser på el 2024. Tydelig tendens mod lave eftermiddagspriser om sommeren og højere i vintermånederne. Kilde: NP

Dagsprisen på strøm ændrer karakter

Kigger man på dagsniveau, er det tydeligt at se en tendens mellem vinterpriser og sommerpris på strøm.

I grafen over elpriser for januar, april og juli 2024 herunder, ses at weekend-prisen er lavere i juli sammenlignet med januar.

Samtidig ser det ud til at mandagspriserne er lidt højere om sommeren. Selvfølgelig er det ikke noget, man kan konkludere noget entydigt omkring, men det viser alligevel et billede af et forandret elmarked sammenlignet med tidligere.

Elpriser dagligt
Daglige elpriser – beregnet vægtning af de enkelte dage i forhold til årets gennemsnitlige elpris på dagsniveau. Data fra januar-juli de 3 år. Kilde: NP + egne beregninger.

Lad mig gennemgå din virksomheds muligheder og risici i denne nye verden indenfor elpriser – find mine kontakt-oplysninger her.

LÆS OGSÅ  Tilskud gennem Erhvervspuljen i 2024

Læs også skrivet fra juni 2024.