Gasflamme

Gaspriser stiger i 2024

Gaspriser stiger her midt i 2024, hvor markedet egentlig burde være relativt roligt sæsonen taget i betragtning.

Men intet har været normalt længe, og med angreb fra Ukraine på Russisk grund, er der opstået frygt for transitten af gas gennem Ukraine, skulle situationen eskallere.

Ukraine udfører fremstød i Kursk-regionen, og dette går altså nu ind og påvirker gaspriser rundt i Europa i en opadgående retning.

Gaspriser stiger ovenpå Ukraines angreb i Kursk-regionen i Rusland
Naturgaspriser stiger på baggrund af den eskallerede uro mellem Rusland og Ukraine og altså angrebet på Russisk grund. Kilde: EEX/TTF, egne beregninger

Gaspriser stiger trods fornuftige gaslagre

Gaslagrene rundt i Europa er på et fornuftigt niveau for årstiden, men der er dog yderligere et problem med de stigende gaspriser – nemlig at det bliver mere rentabelt at brænde kul til energiproduktionen.

Det kan altså lede til et øget CO2-udledning, hvilket den grønne mission jo arbejder imod. Men fakta er blot, at kul og gas stadig kæmper om pladsen til at producere fx strøm.

Og med højere gaspriser, bliver det om ikke andet mindre uattraktivt at vælge kullet, da forskellen mellem kulfyrede kraftværker og de gasfyrede værker altså bliver mindre grundet prisstigningerne.

Se nyeste gaspris prognose her.

LÆS OGSÅ  Energikilder – Et Varmt Emne i 2024